El Teatre de les Comèdies neix a Reus amb la intenció d'apropar l'òpera en viu a nous públics. La companyia, d'iniciativa i finançament privat, pretén arribar a tota mena de poblacions petites i mitjanes sense programació estable d'òpera.

D’acord amb la nostra voluntat de portar l'òpera arreu del territori, dissenyem espectacles portables amb mínims requeriments tècnics i d'espai, la qual cosa els fa aptes per ser representats en teatres i auditoris de qualsevol dimensió, així com en sales polivalents o espais exteriors recollits.

L’any 2015 iniciem el nostre recorregut amb La Serva Padrona de Giovanni B. Pergolesi adaptada al català, representada les següents temporades en un total de 16 poblacions d’arreu del territori amb una molt bona acollida. El gener del 2018 produïm i estrenem l’espectacle Dos Segles d’Esplendor per a la cloenda de Reus Capital de la Cultura Catalana. La tardor de 2018 estrenem l’adaptació al català de La Canterina de Joseph Haydn, representada en sis escenaris diferents. L’any 2022 estrenem l’òpera de nova creació en català Il Teatro Alla Moda amb llibret de Marcel Pascual i música de Carles Prat Vives, que girarem durant aquest 2023